2011. február 18., péntek

Tűknek párna

Kicsit feleslegesnek tűnhet a tűpárnák gyűjteménye, de mindenki tudja, hogy milyen fontos is ez a kis tárgy, aki már nyúlt egyszer is egy krémes dobozba, amibe csak úgy bele voltak dobálva a tűk... Nálunk volt ilyen...

Hoztam néhány extrémebb megoldást is, de vannak köztük klasszikusok is, amik viszont nagyon sok időt vesznek igénybe mire valaki elkészíti. Lehet válogatni!


Keresztszemessel hímezve nagyon szép dolgokat lehet csinálni. Nem állítom, hogy lenne türelmem tűpárnára ennyi időt szentelni. 

Ő sem a gyorsan összedobom fajtából való.

Egyszerű és nagyon mutatós, a népies minta és a közepén a kis gomb egyszerű és kedves egyben.

Itt az anyagok nagyon jó összeválogatásában van a lényeg. Pasztell árnyalatok társítása nagyon szép egységet ad. A rózsás és csíkos párosítás nagyon vidékies jelleget kölcsönöz még egy kis tűpárnának is. A pöttyös, mint kedvenc itt sem maradhat el.

Nyárias, meleg színek keveréke retro hangulatban. Kicsit alteros lányok szoknyáját idézi ez a három kis párnácska.



Fehér cserépben pipacsos anyag, klasszikus színekben: farmekék- piros bordó. Az egész gömbbe remekül szúrhatók a tűk, a valamiért különlegesebbeket, pedig tehetjük a virágba. Ezt a párnácskát nagyon egyszerűen el lehet készíteni, akár ajándéknak is tökéletes virág helyett



Ez a madaras párna, az anyag mintájától és az extra szalagtól lett egyedi. A megjelenése elegáns és egyben kicsit komoly is, egy természetkedvelő férfiaszóban is el tudom képzelni. Szalvétatechnikával kisebb mintákat tehetünk egyszínű anyagra és hasonló hatást érhetünk el vele, én biztosan vidámabb mintát választanék, de a szalag nagyon tetszik.

 
Kis nyuszi a gyakorló varróknak, gyűrű formában. Nemez vagy filc test, amit jól ki kell tömni, hogy a tű vége nehogy az ujjunkat érje. Itt a párna egyszerűsége és az ötlet adja az egyediséget, nagyon gyorsan elkészíthető és igazán hasznos.Más állatokkal is elkészíthető: katica, macska, medve. Vagy óra számlapja vagy szinte bármi, ami kerek.




Nyuszik, kacsák és macskák a kicsit gyermeteg lelkűbb felnőtteknek. Húsvétra is aranyos ajándék, ha valaki nem varrós családból származik azoknak akár ablak vagy szobadísz is lehet. Húsvét környékén aranyos, de amúgy nekem túl sok.

Egy kávét tejhabbal? Minden részletében tökéletes! Visszafogott, egyedi és nagyon frappáns. Szívesen kapnák ilyet ajándékba. 



A gyűjtemény utolsó darabja egy kis finomság.Szilikon muffin formába tett párnácska. Gyors, lányos és egyedi. A rózsaszín és bordó nagyon jól keretezi ezt a kis tárgyat.Akár fogyókúrázóknak is viheted ajándékba!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...