2011. december 9., péntek

Tökéletes lengyel farmház

Ha a lakberendezés, építész nagyjait kéne felsorolnom, nem állítom, hogy a lengyelek benne lennének az első tízben. De ez lehet az én tudatlanságomból fakad, most azonban egy olyan erdei gyöngyszemet mutatok nektek, aminek minden részlete ámulatba ejtő. Tele van megannyi ötlettel, látszik, hogy a tervező nem sajnált időt a megfelelő anyagok felkutatására. A ház külső és belső megjelenése teljesen összhangban van, ami sajnos még mindig nagyon ritkaságnak számít. Legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják. Nézzük együtt ezt a lengyel farmházat, ahol a sok fa és természetes anyag használata dominál. 

A ház kívülről illeszkedik a tájba, már a homlokzaton is látható a hangsúlyos fa használat. A kertben törekedtek, hogy a megtartható méretes növények megmaradjanak, de már látszik, az új kialakítás is. 
Egyszerre tizenketten tudják körül ülni a kényelmes székszoknyákba bújtatott székeken ezt a méretes fa asztalt. 
A csillár vidám színfoltja az étkezőnek. 
Az előszobában megannyi szépség fogadja az érkezőt. A madáritató is bekerült ide, amúgy kint tartják.
A kolompon is madarak pihennek. A tükröt fadarabok díszítik. 
Népi vonalat képviseli a nagy, élénk, kék szekrény. 
Az étkező és a nappali egy légtérben kapott helyet. A piros Ektorp fotelek élénk színükkel lendületet visznek a sok fa közé. Az állólámpa is egy helyben talált fából került kialakításra. 
A nagy házban sok vendég tud egyszerre a nappaliban beszélgetni, pihenni. 
Az emeleten belső futófolyosós galériáról nyílnak a hálószobák. A gerendahálózat is látványos. 
A kedvenc részem a konyhában. Két sütő sok helyen alap a konyhában. Déli utazásaim során több akár szegény család konyhájában is láttam, hogy két sütővel dolgoznak. Egyben csak sütemények sülhetnek, a másikba mehetnek a húsok, zöldségek. Gyönyörű a csempe színe, a sárga, a fehér, az olívazöld és a bordó tökéletes találkozása. 
Az épített kürtő a gyengém. A csempével borított munkalapok praktikusságát megkérdőjelezem, de ez az élénk máz valóban gyönyörű. 
A tűzhely mögött csak egy mintában jelent meg ez a fali csempe, itt már a teljes falszakaszt ez védi a víztől. A mosogatómedence egy álom! A függöny is nagyon megfog.
Papírtörlőtartó. 
Az egyik hálószoba. A kör alakú fürdőszobai szőnyegek, akár a kerti lépegetők terülnek el a fenyőpadlón. 
Ezen a fotón még jobban látszik az ágytakaró mívessége és a fenomenális éjjeliszekrény is. 
A fürdőszobába is vannak finomságok. Az kőmosdó és a falra épített tükör is egyedi. 
A részletek kinagyítva. 
Ez az otthon engem nagyon feltöltött, régen láttam ilyen harmonikus otthont, ahol a sok fa és a finom részletek dominálnak. Neked hogy tetszik? Mik a kedvenceid belőle? 

5 megjegyzés:

  1. A konyha minden részlete nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Úgy, ahogy van! A kültérrel együtt nagyon szép. És ami a lényeg, legalábbis nálam - hogy nincs agyon dekorálva, túlcsicsázva, telehalmolva minden "kacattal", amik ugyan szépek, csak összenyomják a tereket és rumlisnak tűnik miatta már az otthon. Szóval, úgy jó, ahogy van :)

    VálaszTörlés
  3. A konyha nálam abszolút nyerő. A csempék mindent visznek!!! Vannak részletek, amik nem jönnek be annyira, de összhatásában nagyon ott van ez a kis ház.

    VálaszTörlés
  4. Jajj...ez is de csodás! A mosdó, a szivecskés éjjeliszekrény, a mosogató, a kék, virágos festett szekrény a nappaliban...mind szuper!

    VálaszTörlés
  5. A lengyel farmházak a szívem csücskei! Mindig azt szeretném,amit éppen látok! Már benne is vagyok és érzem a szépség,a nyugalom és a realitás szépmívű meglétét! Ez ,itt,most a legkedvesebb!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...