2012. január 3., kedd

Maja tizenkét babája- Könyvajánló

Maja egy gyönyörű fekete hajú kislány, aki amellett, hogy csodaszép, nagyon kedves, figyelmes leányka. Nagymamájához érkezik Balatonra, ahogy régen Panni is ide jött a piros kis bőrönddel Szepes Mária jóvoltából. Maja, szintén Maja nevű nagymamájához érkezik és itt ismerkedik össze a vintage padlásszoba 12 lakójával, akik cseppet sem kedvességükről híresek. Minden baba más és más, de mindet tudjuk szeretni az esendőségével, hibájával együtt. Van itt okoskodó Lencselány,  hiú Csinibaba, de megismerkedhetünk Bantu-tuval is a fekete harci babával és az egész válogatott társasággal, akik önként vonultak száműzetésbe és durcáskodnak már jó húsz éve. De mint tudjuk mindennek oka van...
Maja kedvességével megszelídíti a mérges bandát és számos kalandba keverednek. Ahogy a mesében az már szokott lenni, minden jó, ha jó a vége. 
És ennek a mesének nem csak a vége a jó, hanem az egész! Még nincs tíz napja, hogy a családunkban lakik ez a könyv, de már a kétéves, mesét még nem igazán élvező kislányom is teljesen beleszerelmesedett, igaz szerelem volt első látásra... Hogy miért? Mert bámulatosak az illusztrációk benne és babákról szól, amit a legtöbb kislány imád! Szegedi Katalin aprólékos, fantáziadús festményei, annyira magával ragadóak, hogy azt leírni sem tudom. Ezerszer megnézegetjük naponta a képeket, mindenkit fel kell sorolnom, hogy ki kicsoda a képen, hol a cica és a teáskanna, melyik babát hogy hívják, épp mit csinál.
Nagyon igényes könyv, amit örömmel adnék ajándékba piciknek, de cseperedő kisiskolásoknak is. Minden babát kedvelő kicsi és nagy könyvespolcának kötelező darabja. A történet magával ragadó, Finy Petra érdekesen szövi a mese fonalát. Különösen tetszik benne, hogy sok mindent megtudunk a babák korábbi életéről, érdekes világokba kalauzolja a kis olvasót. Cseppet sem didaktikusan! 
Olyan mesekönyv ez, amit gyermeked jó szívvel adhat majd saját gyerekének is, tökéletes, időtálló. 

Kíváncsi lettél a könyvre? 

2 megjegyzés:

  1. Micsoda véletlen!
    Pont tegnap láttam meg először ezt a könyvet és egész este azon gondolkodtam hogy vajon a 2és fél éves kislányomnak jó lesz e...de most már biztosan meg fogom venni:)
    Köszönöm!
    Edina

    VálaszTörlés
  2. Bizony,hogy kiváncsi!!!! Köszönöm az ajánlót!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...