2012. december 21., péntek

Családi pihenés a Hotel Piroska **** Bük szállodában



A blog rendszeres olvasói tudják, hogy szeretek hiteles lenni. Kizárólag olyan termékeket, szolgáltatások ajánlok, melyeket magam is próbáltam, használok. Most a Hotel Piroska **** BükSpa&Wellness szállodát mutatom be saját élményeim, tapasztalataim alapján.

Magyarország a gyógyvizek paradicsoma, talán ezt kijelenthetjük minden túlzás nélkül.  Méltán népszerű a wellness, a néhánynapos pihenés, a hosszúhétvégék. Azonban baráti társaságunkban is gyakori probléma a megfelelő szálláshely megtalálása. Számtalan igénynek kell, hogy megfeleljen a szálloda. Legyen kényelmes, a stílusa közel álljon a mi ízlésünkhöz, lehessen gyereket is vinni, akár kutyát is, legyenek programok, el tudja magát foglalni az egész család a szállodában is, anélkül hogy folyamatosan azon törnénk a fejünket, hogy most hova menjünk, milyen programot szervezzünk. Finom legyen az étel, kedvesek legyenek velünk a pincérek, a dolgozók.
Legyen valamennyire személyes, ne legyen túlzottan elegáns, mert úgyis tudjuk, hogy a gyerek rohangálni fog az étteremben, pihenni megyünk, nem feszengeni, hogy gyerekünk van.
Ha te is ismered ezeket a dilemmákat, akkor a Hotel Piroska **** Bük számodra is ideális hely lesz a pihenésre! 
 Bük- Bükfürdő Szombathelytől 20 kilométerre, Északra található. Kőszeg, az osztrák határ és Sopron is elérhető közelségében.

A teljes hotelben, a wellness részlegen azt éreztük, hogy egy néhány éve épített szállodában járunk, mert minden újszerű, tiszta, igényes, azonban ez nem teljesen igaz, mert a Hotel Piroska 20 éves jubileumi fennállását ünnepelte az idén, amikor felújították. Újonnan kialakított superior szobák, új berendezés, új közösségi terek és wellness részleg várja a pihenőket. 
 Étkezés: az étteremben félpanziós ellátást biztosítanak minden vendégnek, az étterem egész nap nyitva áll bármikor lehet ebédet is rendelni.
 Reggelire svédasztalt kínálnak, igen gazdagon. Aki tartalmas, meleg reggeliket szereti, választhat a tojásrántotta, virsli, sült kolbász, főtt tojás kínálatból. Aki figyel az alakjára még a nyaralás alatt is, ők háromféle gabonapehely, müzli közül dönthetnek. De elkészítheti a saját müzlijüket is aszalt szilva, datolya, olajos magvak, gyümölcs, alma és alma chips segítségével.
 Aki a péksütemények, kenyerek kedvelője választhat közel tízféle pékáruból, amire tehet feltétet a sonkatálakról, sajtokból, szalámikból. Kávé, tea, tej, kakaó, gyümölcslevek közül lehet választani az igazán bőséges reggeli mellé.
A gazdag reggeli választék első nap kevéssé nyűgözött le, mint a tálalás, a látványkonyha. Az étterem egyik szegletéből nyílik ez az épített konyha, festett ajtókkal, csipkedíszítéssel, gyönyörű és otthonos.
 A vacsorára minden nap készítenek egy négyfogásos ajánlatot. Első este mi az alábbi ételeket ettük: húsleves daragaluskával, vitaminsaláta, nokedli házias csirkepörkölttel (négy felsőcombot tálaltak), a desszert igazi különlegesség volt, piskótatekercs forraltbor-habbal. 
Ha a napi menü nem ízlésünknek való, akkor választhatunk az étterem kínálatából személyenként 2500 Ft-nak megfelelő összegért. Mi ezt a verziót is kipróbáltuk, kétszemélyes Piroska tálat rendeltünk, melyet hárman is alig tudtunk megenni, olyan bőségesen kaptunk húsokat, köretet.
Az ételek ízletesek, nagyok az adagok, a félpanzió mellett ebédre alig bírtunk enni valamit.
Az étlapon szerepelnek speciális gyermek ajánlatok is, melyeket a Manó Kupon segítségével fizethetünk ki. Az étteremben etetőszékek, kiskanalak és toleráns pincérek várják a gyerekeket. Felkészültek az allergiás vendégek fogadására is.
  Classic szobák: a fürdőszobás szobákban kényelmes dupla ágyak, szépítkezőasztal, hűtőszekrény, tágas beépített szekrények, széf, tv található. A legszembetűnőbb, ahogy belépünk a szobába a kényelmes, tágas kialakítás és a párnák. A Hotel Piroskának szinte a védjegye is lehet a párna, a magyar népművészeti elemeket felhasználó nyomott mintás párnákat sosem felejtjük el, ha egyszer már jártunk itt. Ha szeretnénk otthonra is egyet, akkor mindössze 1400 Ft-ért vásárolhatunk.
Ha kisbabával megyünk, akkor biztosítanak kiságyat, cumisüveg melegítőt, babakádat is. Nagyobb gyerekecske tud aludni a szobában található kinyitható kanapén, de olyan hatalmas a szülői ágy is, hogy bőven elfér itt is egy óvodás gyermek.

Az egész szálloda területén ingyenes Wifi biztosított.

 Wellnes: a szálloda saját wellness részlege holisztikus megközelítés szerint került kialakításra. Fakupola, csigavonalak, fa pihenőágyak élménymedence, finn szauna, török gőzfürdő aromaterápiával, tepidárium, bio szauna, infra szauna áll ingyenesen és korlátlanul a vendégek részére.
A gyermekmedence fokozatosan mélyül, csobogók kerültek beépítésre és számtalan játék található a parton is. A gyerekrészlegen családi pihenőt hoztak létre, kis asztallal, szőnyeggel, ha a gyerkőcnek inkább rajzolni van kedve és nem fürdeni. 
 

Masszázsok, szépségápolás: a megnyugtató zene, a füstölők, és a teljes masszázsrészleg látványa ellazulásra sarkall. Keleties hangulat, sáfránysárga falak, keleti lámpások, kis bútorok fogadják a masszázsra érkezőt.  Én egy hátmasszázst próbáltam ki, de a bátrabbak válogathatnak az aromamasszázs, Ayurveda mandulaolajos egész testmasszázs, babamasszázs (30 perc), herbál lábfürdő és talp-reflexzónamasszázs, lávaköves masszázs, lomi-lomi masszázs, kismamamasszázs (30 perc), mézes masszázs, nyirokmasszázs, migrén-terápia, shiatsu, sómasszázs, Thai masszázs, Yumeiho (60 perc) közül is.
A szállodában fodrászat, kozmetika is üzemel. A szépségrészen dolgozó szakemberek nagyon kedves, fiatalos hozzá állással fogadják a vendégeket.

Gyerekeknek: A játszószobában úgy érezhetjük magunkat, mint egy barátságos gyerekszobában. A padlószőnyeg játékra hívogat. Tábla, hintaló, kis asztalka és számtalan lányos és fiús játék várja a kicsiket. Babák, építőkocka, társasok, könyvek szolgálják a szórakozást.
A szálloda udvarán hatalmas trambulin és kölcsönözhető kerékpárok és gyerekhordozó álltak, sajnos ezeket nem tudtuk kipróbálni, mert nagyon hideg volt.
A bringázás kimaradt, de a sportolást azért nem teljesen, az alaksorban található konditeremben több fitnesszgép, bordásfal, jógaszőnyeg várt ránk. 
 

A szállodában több pihenősarok található, ahol Ektorp kanapék állnak. Az aulában bőrfotelek hívogatnak beszélgetésre az új ismerősökkel. A kávézóban, a pihenősarkokban, de akár a szobánkban is játszhatunk a kölcsönözhető társasjátékokkal, memóriákkal. Minden korosztály talál számára kedves játékot.  
A recepción helyi termékeket, a szobában megismert párnákat, apróbb, de igényes ajándékokat vásárolhatunk.



Felkeltette az érdeklődésed ez a remek hotel? Szeretnél néhány napot eltölteni családoddal, barátaiddal a HotelPiroskában? Akkor látogass el a weboldalukra és válogass a kedvezményes ajánlatok közül!

Ígérem, nem fogsz csalódni, remek hétvégétek lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...