2013. január 22., kedd

Eladó 30 négyzetméteres, galériás kőbányai lakás- felújítási tervekkel

Adott egy 30 négyzetméteres régi bérházban található lakás a Füzér utcában ( Budapest X. kerület), Kőbánya városközponttól néhány percre, mely felújításra szorul, de remek otthont lehetne kialakítani belőle. Kiknek tudom elképzelni? Mondjuk egy fiatal párnak, egyetemistáknak, akár idősebb egyedülállónak is, ahonnan már kirepültek a gyerekek. A közlekedés kiváló, 9-es, 62-es busz 28, 37-es villamos a közelben áll meg.
A hagyományos gangos ház első emeletének szélső lakása a tűzfallal érintkezik, szélvédett. A belépő a konyhába érkezik, ahonnan nyílik a zuhanyzós WC és a spájz is.
A konyhából a világos szobába jutunk, ahonnan lépcsővel mehetünk fel a galériára. A lakás teljes belmagassága négy méter, így a a galérián a nem olyan magasak könnyen kiegyenesedhetnek.  A fűtés a konyhában: gázkonvektor, a szobában cserépkályha Héra gázfűtő készülékkel.
A lakásnak nagyon alacsony a rezsije, közös költség 6000 Ft.
Némi kreativitással és pénzzel egy kedves otthont varázsolhat ebből a jó elrendezésű, kislakásból az új tulajdonos. Most bemutatok néhány ötletet, tervet, hogy én mit változtatnék rajta, hogyan rendezném be, ha én szeretnék itt lakni.





A nappali berendezési tervei. A nappali és dolgozó funkciót a szobában alakítanám ki. Ahogy belépünk balra helyezkedne el, az ágy mostani helyén, a kinyitható, élénk kanapé. Vele szemben a TV és sok tárolóhelyet biztosító polcrendszer, amire mehetnének a könyvek, DVD-k. Dobozokban apróbb tárgyaknak.
A berendezést egyszerű, fehér kisbútorokkal képzelem el, melyek akár átrendezhetőek, variálhatóak egymással. A piros szín a lakás minden helyiségében, kialakított külön funkcionális terében megjelenne. A piros szín dinamikus, vidámságot kölcsönöz ennek a kis alapterületű lakásnak. Minden térben választottam mellé egy másik színt is, így az egység és a funkció különbözősége is megjelenne. A nappali részbe zöld, puha, bolyhos szőnyeget képzelek. A kanapéra néhány színes, hímzett párnát. A fehér ülőke vendégek érkezésekor szolgálhat székként, de akár egy tálcát is rátehetünk asztalkaként.
Amikor belépünk a lakásba balra konyharész jobbra fürdő található. A fürdő-spájz ajtó mögött a kis étkező sarok. 
Amit átalakítanék: spájz ajtaját felfalaznám, és itt alakítanék ki egy zuhanyfülkét a mostani fürdőből közvetlen átlépéssel. Ha a fürdőn belépne az ember jobbra WC, szemben a mosdó, alatta szekrény, tároló és balra a zuhanyfülke állna.Ez az átalakítás minimális vízszereléssel járna, a burkolónak lenne több feladata.

A fürdő mögötti étkezőrészt meghagynám, egy kis asztallal és két székkel, de mindenképpen elhelyeznék egy összecsukható széket is lakásban, ha vendégek érkeznek és olyan asztalt választanék ami vacsoravendégek esetén bővíthető és be lehetne vinni a szobába.
Az étkező résszel szemben, nagy fehér beépített szekrényeket helyeznék el, itt lehet tárolni a kabátokat, cipőket az egyik részében, a másik ajtó mögött porszívót, takarítószereket. Felső részre, amit csak fellépővel lehet elérni kerülhetnek az éppen nem használt ruhák, takarók, ágyneműk, törölközők.Itt most is nagy tárolószekrények állnak, ahogy látszik a következő képen. 
Mosogató, gáztűzhely, kis pult alatta a mosógép majd a hűtő. 
A konyhában a víz, a gáz és a hűtő helyén nem változtatnék, mert funkciójuknak teljesen megfelelőek. Fehér, a lakás alaphangulatához illő egyszerű vonalvezetésű búrt választottam, ami olcsó és egy hosszú munkapulttal fogná össze az egyes felületeket. A felső sorra is konyhaszekrényeket képzelek el, mert szükségünk van a sok tárolóhelyre.
 A galéria tényleg egy különálló szobaként funkciónál, szerencsére nem létrán jutunk fel, hanem kényelmes, szép lépcsőn.
A szoba viszonylag tágas, hosszúkás elrendezése kínálja, hogy több funkciót alakítsunk ki benne
Az átalakítás során a kanapé fölötti helyet mindenképpen kihasználnám polccal és a falra több kisebb képet helyeznék, ahogy most is van, az eredeti állapotban. A polcra biztosan kerülne egy kislámpa, melyet hangulatvilágításként használnék.
  Kétszárnyú ablak világítja be a szobát és a galériát is. 

Hálószoba a galérián. Az emeletre is fehér, klasszikus bútorokat választottam. Alacsony ágyat és egy éjjeliszekrényt az ágy jobb oldalához. A kilépő egy élénk piros, szőrös szőnyeg. A galérián semleges padlószőnyeg a burkolat, a szobában klasszikus, eredeti faparketta. A komódban helyezném el a fehérneműket, tetején az ékszereket. Annak ellenére, hogy a galérián került kialakításra a szeparált hálórész mindenképpen fehér ágytakaróval takarnám le az ágyneműt, így még rendezettebb hatást kelve a hálóban.



Ha szeretnéd megnézni élőben is a lakást, ha érdekelnek további részletek, akkor telefonálj és tudtok időpontot egyeztetni. Telefonszám:  06-20-944-7348
További információkat találsz itt.  
Irányár: 6,5 millió Ft.
Ha bármilyen kérdésed van és is szívesen válaszolok!(otthonzalaban@gmail.com címen)

Hogy tetszenek a tervek? Látod a kislakást a lelki-szemeid előtt az átalakítás után?  Te kinek tudod elképzelni ezt a lakást?

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...