2013. augusztus 1., csütörtök

Endrédi Design Interjú


Egy gyerek mindent megváltoztat, kettő még inkább. Nem csak a test alakul át a gyermekek érkezésével. Olyan áldott időszak ez, amikor van idő gondolkozni, vágyakozni, nagyokat álmodni. Ilyenkor tudunk rádöbbenni arra, hogy teljesen más munkát szeretnénk végezni, mint azt korábban tettük.  Lehetőséget, időt kapunk arra, hogy az álmokból valóság legyen. Ha kell, tanulhassunk, létrehozhassunk egy új vállalkozást.
Hasonló történt Endrédi Noémivel is, aki az Endrédi Design megalapítója. A szenvedélyből mára márkanév lett. Noémi korábban lelkesen bújta a régi padlásokat, gyűjtött mindent, amiben akár csak egy kis fantáziát is látott. Sok szkeptikus ellenére fogott bele, kezdetben a család, a barátok örömére a bútorfestésbe, restaurálásba, mára professzionális eszközökkel- szakemberek segítségével újítja fel a bútorokat, ad teljesen új megjelenést az antik, paraszti daraboknak. Bútoraiban a régmúlt találkozik a designnal, a modern elképzelésekkel.
Bútorai frissek, energikusak, tökéletes fókuszpontja lehetnek a legmodernebb lakásoknak, de megtalálják a helyüket a country stílus szerelmeseinek otthonában is.

Mesélj magadról, egy kicsit kérlek. Engem mindig örömmel tölt el, ha tudom, hogy egy bútor, egy tárgy, egy ékszer hol, kinek az elképzelése alapján születik. Azt gondolom, hogy a magyar kézműves termékeknek ez is az egyik bája, hogy akár ismerheted az alkotót, tudhatod, hogyan él, mit gondol, miket szeret csinálni. Lehet, hogy éppen mellettem vásárolsz a piacon, vagy egymás mellett ülünk a moziban.
Hol éltek? Hogy telnek a napjaid? Mi az, ami idén nyáron a legnagyobb örömet okozza neked? 
Vidéken élünk a Duna mellett, amit nagyon szeretünk.
Jelenleg napjaim  sok munkával és szervezéssel telnek ,hiszen  nyáron a gyerekek is itthon vannak és amíg mi dolgoznunk a nagymama vigyáz rájuk . Augusztus  első 3 hete teljes mértékben a gyerekeké és a pihenésé lesz.
Érdekes, hogy a nyaralások miatt a nyári időszak általában nyugodtabban szokott telni egy cég életében, de mi most folyamatosan dolgozunk és főleg tervezünk, mert folyamatos a bútoraim iránti érdeklődés. Számomra ez jelenti most a legnagyobb örömet, mivel látom, hogy nem dolgoztam hiába az elmúlt években.

Mesélnél az Endrédi Designtermékeiről? Mi most az aktuális kedvenced? Mi a kedvenc irányvonalad?
A termékek nagyon szerteágazóak az általam újraértelmezett antik bútoroktól az új készítésű modern design bútorokig bezárólag. Jelenleg a kedvenc bútoraim azok a bútorok ahol egy speciális festési eljárással képet festünk a bútor front felületére úgy, hogy kiemeljük a bútor alapanyagául szolgáló faanyag szépségét.
Igazán kedvenc irányvonalat nem tudnék megnevezni. Számomra minden megrendelés komoly kihívást jelent, és a megvalósult bútor látványa, illetve a megrendelő megelégedése szerzi a legnagyobb örömet .

Mit gondolsz a magyar lakberendezési trendekről?
 Hogy látod a lakberendezést a mai Magyarországon?
Sajnos manapság jellemzően az olcsó tömeg termékek uralják a piacot, melyek mind alapanyagukban, mind pedig stílusukban sem igazán az igényességet képviselik.
Sajnos időről-időre megjelennek olyan divatáramlatok, melyeket pár éves csúszással és jelentősen lebutítva átvesznek a nagy bútorházak is, és ezekkel árasztják el a lakásokat.









A vintage, a country egyre nagyobb teret hódít magának. Mit gondolsz miért?
Szerintem a letisztult vonalak, a természetesség és a tökéletes használati érték ami leginkább megfogja az embereket ezekben a bútorokban. Ami még vonzó benne, hogy ezek a bútorok a megfelelő felújítás, átfestés után bármilyen enteriőr díszévé tudnak válni.
 
 
Mi inspirál az alkotások során? Mi az, ami mostanában ihletett adott? (könyv, film, kiállítás, bármi)
Mindenre figyelek ami körülvesz és nyitott szemmel járok a világban. Ha meglátok valami érdekeset, akkor már azon gondolkodom, hogy miként lehetne ezt az általam tervezett bútorokon is megvalósítani. Nincs konkrét dolog ami ihletet ad. Sokszor egy régi bútor stílusa, vagy egy enteriőr látványa az ami megindítja a fantáziámat, utána már csak a megrendelőn múlik megnyeri-e a tetszését az általam megálmodott bútordarab.
Miben szeretnétek cég szinten fejlődni? Milyen újításokat terveztek?
Sok olyan dolog van amiben még gyerekcipőben járunk. Mivel a gyerekeim még kicsik ezért az időm nagy részét a velük való foglalkozás teszi ki, és emellett még főállásban dolgozom a bátyám cégénél is. Sok olyan dolog van, amiben még fejlődnünk  kell, de nem sürgetem a dolgokat, mert a lassan járj, tovább érsz elvet képviselem. Szeretnék egy pár éven belül saját üzletet nyitni Budapesten, de rövid távon még az idén ősszel a fiatalabb generáció részére szeretnék egy modernebb stílusú kollekciót tervezni.


Ha tíz év múlva írok egy cikket rólatok, mit szeretnél majd olvasni benne?
Boldog lennék ,ha addigra megnyithatnám az üzletem és nagyon sok lakást díszítenének Endrédi design bútorok, de a legfontosabb, hogy kizárólag elégedett ügyfelek vennének körül és így egy erős biztos vállalkozássá nőné ki magát a cégem!

 Köszönöm a beszélgetést.

Én is köszönöm !
Ha tetszenek az egyedi, Endrédi Design bútorok, akkor kövesd őket a Facebookon is, hogy mindig értesülj a legújabb akciókról, bútorokról. Itt megteheted. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...