2013. augusztus 12., hétfő

Levendula Shop Interjú



 A levendula töretlen népszerűségnek örvend. Talán nem véletlenül, illatos, szárítható, gyönyörű. Bármilyen talajt bír, ha magunk szeretnénk termeszteni, száríthatjuk házilag is.
A levendula szinte már szimbólum a country, a vintage, shabby chic rajongói körében.
Szeretném nektek bemutatni az egy hónapja megnyílt Levendula Shopot. Az egyik tulajdonossal, Farkas Klára Carlaval beszélgetek.

Kérlek, hogy mesélj róla, miért hoztátok létre az üzletet?
 Bármilyen hihetetlen, korábban, ha tehettem elkerültem a levendulát, mivel sem az illatát nem kedveltem, sem pedig a növény szépsége nem keltette fel az érdeklődésemet. Aztán ez szépen lassan megváltozott, és kb. 5 éve megvettem az első levendulatöveimet. Minél többet olvastam róla, annál inkább elkezdtem csodálni ezt az egyszerű, mégis fantasztikus virágot.
Innen már csak egy lépés volt a Levendula Mánia Facebook oldal létrehozása, amihez egy év alatt több mint 8000 követő csatlakozott. Felmerült az igény a levendulás termékekre; sokan kerestek levendula töveket, illóolajat, szappant, így 2013. Június 19-én megnyitottunk a Levendula Shop-ot, ahol hétről hétre igyekszünk bővíteni a kínálatunkat.


 
Melyek a legnépszerűbb termékek a vásárlók körében?

Jelenleg a táblaképek és a szappanok a legkeresettebbek, de a pár napja bemutatott újdonságok, mint a Juhász Tünde által készített üvegékszerek, vagy a levendulás kerámiák között is szívesen válogatnak az érdeklődők.

 
Mi a te, személyes kedvenced a kínálatotokból?
 Elfogult vagyok a táblaképekkel kapcsolatban, hiszen az én portékáim, közülük is a legújabb levendula mezős kép sorozat most a szívem csücske, viszont a Vintage kollekció csipkés párnái is mindig elvarázsolnak.

Hol találkozhatunk veletek? Hol tudunk vásárolni?
Lassan vége a nyárnak, de még előttünk áll a szombathelyi Savaria Karnevál, ahol az Antikot táblaképpel közös, Thököly utcán lévő standunknál lehet „levendulázni”, 2013. augusztus 22-25-ig.

Szeptemberben megyünk még Szekszárdra a Szüreti napokra, és karácsonykor a nagykanizsai Kanizsa Plázában leszünk elérhetők. A webáruházunk is folyamatosan nyitva áll az érdeklődők előtt és minden hónapban újabb akciókkal és kedvezményekkel várjuk a levendulaimádó közönséget. Augusztusban például minden megrendelés mellé Levendula Shopos hűtőmágnest adunk ajándékba és az Otthon Vidéken blog olvasóinak egy külön kedvezménnyel szeretnénk kedveskedni.
Amennyiben vásároltok webáruházunkban, a rendelés véglegesítésekor van lehetőség egy promóciós kód megadására. Ide írjátok be az OTTHON szót és 20 % kedvezményt kaptok a vásárlás végösszegéből.

Milyen fejlesztéseket, új termékeket terveztek az idei évre, esetleg jövőre?
 Szeretnénk bővíteni a lakberendezési kiegészítők kínálatát, órákkal, kulcstartókkal és hasonló kisebb berendezési tárgyakkal, és egy textil front nyitását is tervezem, ahol ruhákat és lakástextileket is be lehet szerezni majd. Mivel a LevendulaMánián rengeteg kérdés merül fel a levendula gondozásával és felhasználásával kapcsolatban, eljátszottam egy könyv megírásának gondolatával is, de idő hiányában még várat magára. 

Számomra mindig nagyon érdekes, hogy ki áll egy üzlet mögött. Mesélnél magadról, a családodról?
 Nagykanizsa mellett egy szőlőhegyen élünk csodálatos, nyugodt környezetben, párommal, Ladányi Lászlóval, aki képzőművész-irodalmár és 10 éves kislányommal, Luciával akire nagyon büszkék vagyunk, hiszen fiatal kora ellenére egy nagyon figyelemre méltó, különleges teremtés.

Kézművesként antikolt táblakép készítéssel foglalkozunk, őstermelőként viszont egy közel 1 hektáros gyümölcsösünk termését igyekszem - idő hiányában - több-kevesebb sikerrel feldolgozni. Van saját almalevünk, lekvárjaink, szörpünk (többek közt levendula is :) és aszalványokat, birsalmasajtot és gesztenyepürét is készítünk.  Tele vagyunk új ötletekkel és világmegváltó gondolatokkal, és ha 48 órából állna egy nap, mindehhez az is kevés lenne ;-)

 Nagyon szeretem a levendulás oldalaimat és büszke vagyok rá, hogy a Levendula Mániát és Shopot a nulláról indulva építettem fel, és hogy egy rendkívül jó közösséget sikerült magunk köré gyűjteni, akik aktivitássukkal, segítőkészségükkel nagyon sok erőt és kitartást nyújtanak nekünk.

Ha meg kéne fogalmazni, mi lenne a mottótok, a filozófiátok?
 Ez ugyan inkább személyes és nagyon egyszerű életfilozófia, de boldog és szerencsés embernek tartom magam, mivel azzal foglalkozom, amit szeretek (munkám a hobbim), így szinte sohasem dolgozom ;-), és hát nem utolsó sorban, olyan emberek vesznek körül bennünket, akiktől nagyon sok szeretetet és rengeteg ihletett pillanatot kapunk. Ennél többet azt hiszem, nem kívánhatok az élettől.


Köszönöm a beszélgetést! Minden jót kívánok az egész családotoknak és az üzletnek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...