2013. december 1., vasárnap

Lámpások nemcsak karácsonyra

Miért jó lámpásokkal dekorálni? Miért jó, ha van lámpás az otthonodban? Akinek van, akár csak egy apró lámpása is, azok számára szerintem nem is kérdés, hogy miért. De nézzük csak, szedjük össze az érveket. Ellenérveket nem találok, ezért előre elnézését kérek. :) 
1, Alkalmazkodó: a lámpások, rendkívül alkalmazkodó családból származnak. Nem azért mert volt gyerekszobájuk és még ott megtanulták, hogy a tesókkal osztozni kell. :) Hanem azért, mert a lámpások képesek felvenni az adott helyiség,  tér hangulatát úgy, hogy közben maguk is melegséget sugároznak. 
2, Meghitt, bensőséges hangulatot áraszt: ahogy az már a tűzzel lenni szokott, általános melegség, pozitív érzés tapad a látványához. Mivel sajnos, a legtöbb otthonban gázzal, villannyal fűtenek, de mégis ott van mindannyiunkban az igény, hogy  valódi tűz legyen a házban, ami a ház szíve, melege. Erre remek megoldás a lámpás, mely az üveg hatására sokkal nagyobb fényt ad, mint akár egy kis teamécses.
3, Mobil: a lámpást nem kell mindig egy helyiségben tartanod! Lehet a konyhában, fürdőben, de ha romantikus estére vágysz akkor vidd be a hálóba. 
4, Bírja az időjárás viszontagságait: az üvegeknek köszönhetően, akár télen az erkélyre, teraszra is tehetjük őket, ott is jól állják a sarat és tökéletesen képesek ellátni funkciójukat. Nyári estéken világíthatunk vele a kerti bulikon, télen pedig kitehetjük, hogy jelezzünk a Mikulásnak, felénk mindenképpen jöjjön, mert itt jó gyerekek élnek.
5, Tökéletes ajándék: a felsoroltakból is látszik, hogy szinte bárkinek ajándékozhatunk lámpást, akkor is ha nem jártunk az otthonában, mivel a nem nagyon extra lámpások, szinte bármilyen stílusú otthonba illenek. Adhatjuk egy-egy személynek, de akár egy családnak is, ha vendégségbe megyünk vagy esküvőre. Én hasonló kártyát írnék hozzá: "Égjen szerelmetek tüze ebben a lámpásban, mely táplálja új családotokat szeretettel!Sok boldogságot!"



Egy ilyen nagy lámpás a terasz, a helyiség igazi dísze. Minden tekintetet magára vonz. A cseppet keleties kialakítás ellenére modern, vagy country lakásokba is egyaránt illik.
Szeretnék a háttérről is néhány szót ejteni. Láttatok már ekkora és ilyen csodaszép virágtartót? Csak rá lehet figyelni, na jó, egy-két lámpásnak még ad helyet maga mellett.
Mesés kelet költözik a lakásunkba ezzel a lámpással.

Csak természetesen. Fehérre festett faágak takarják az üveget és a gyertyát is, melynek fénye este sejtelmesen szűrődik át az ágak között. ITT megnézheted.
Az első és a bal oldali kifejezetten téli, karácsonyos lámpás a fenyők miatt. De Hargitában, nyáron is menő, amúgy is olyan sok fenyő van arrafelé. Jobb oldali lámpás  ITT megnézhető. Angyalkás változatban is kapható.

Igazi, míves, finom munka. ITT

Nem csak gyertyát tehetünk bele. Termésekkel, karácsonyfadíszekkel, égősorral szintén nagyon dekoratív. ITT
Eltérő az egyes lámpások stílusa? Nem baj, ahogy a képen látszik képesek összhangot kialakítani egymás között.  Középső lámpás, jobb oldali lámpás, bal oldali.
A szürke idén nagy kedvenc. A lámpások sem maradhatnak ki a szürke szériából.
Végül, egy kisebb lámpás. Mely 1080 Ft, szerintem nagyon helyes ajándék kolléganőnek, tanítónéninek, akinek szeretnénk adni valamit, de nem túl nagy értékben. 

Neked milyen lámpás a kedvenced a most bemutatottak közül? Van az otthonodban lámpás?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...