2011. július 21., csütörtök

Pelenka torta -DIY

Több hete dolgozom egy bejegyzésen, amiben a legjobb bébi köszöntő ajándékokat gyűjtöm össze. De ezt nem bírom most tartogatni! Meg kell, hogy mutassam nektek.
Gyakran hallom, hogy pelenkát visznek az újszülöttnek ajándékba. Ezt csak azoknak ajánlom, akik tényleg nem ismerik a szülőket, nem voltak náluk hónapok óta és nem is tudják milyen az ízlésük, milyen dolgokat szeretnek. Mert hát azért legyünk őszinték, pelenkát kapni egy  éppen a Földre született gyermeknek nem egy romantikus és személyesnek cseppet sem mondható ajándék.
Tudom én, hogy praktikus, meg hogy minek egy ötszázadik csörgő vagy plüss állat és ezt legalább elhasználja és nem kell rá költeni. A racionális érvek engem nem fognak meggyőzni. De bevezetőm után, jöjjenek a képek, amik igazán meggyőznek, teljesen odavagyok érte!!
Tökéletes ajándék egy babaváró bulira!
Anyagszükséglet: kartonpapír az egyes szintek aljának. Színes, széles szalagok az oldalára. Színes papírok a virágokhoz, gombok. Ragasztó, gombostű és az emeletek elkészítéséhez papír henger.  El ne felejtsük a nagy csomag újszülöttnek való pelenkát.
Körkörösen kell a pelenkákból felépíteni a tortát a kartonra. A vastag szalagok fogják össze, amiket gombostűvel fixálunk.
A legfelső szintre is karton kerül és kis táblán vagy más díszeken a baba neve vagy bármi amit szeretnénk.
Kis csipeszre ragasztjuk a virágokat, így az anyuka másra is fel tudja majd használni.
A virágok közepe egy gomb.
Három emelet.
 Annyira jó ötlet! Én teljesen odavagyok érte.
És te? Mit szólsz hozzá?

8 megjegyzés:

  1. Hogy őszinte legyek jó és aranyos, praktikus ötlet! Azért én maradok a csörgőnél, vagy más játék ajándéknál.Majd megpróbálom neked elküldeni van egy blog, ami nagyon aranyos a napokban tett fel egy kisbaba ajándéknak szánt kézimunka képet. Bettynek hívják a blog tulaját nagyon jó kézügyessége van!

    VálaszTörlés
  2. http://bettikincsei.blogspot.com/ Ez a blog amit mondtam!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép, de az lenne az igazi, ha eldobható pelus helyett moshatót ajándékoznának!!!
    (bocsánat, de ez a téma személyes fixációm...:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Lili, a pelenkát mint ajándékot illetően teljesen egyetértek Veled, de ez a torta speciel tényleg jól mutat. Ügyesebbek megoldhatják úgy is, hogy az egyik szint nem is pelenka, hanem valami más - egy rakat édesség vagy ruha vagy plüsstakaró, és máris kettőt ütünk egy csapásra:-)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Mindenkivel egyetértek. :)
    Éva, szép amit küldtél, köszi. Igazán személyes ajándék lehet a picinek.
    Réka, írj nekem kérlek, hogy te melyik moshatóval vagy elégedett. Mi az ami árban és minőségben is jó? Mi a Rossmann ökot használjuk, új dolog 53Ft/db. Ez egy csomagnál 300Ft plusz, de ennyi belefér. Bízom benne, hogy a németek nem vernek át és tényleg öko. De várom a véleményeket!
    Heni! Jó, hogy itt vagy. :) Szerintem is ez az ötlet végtelen lehetőséget tartogat még. Kis bodyk is lehetnek egy szint vagy törölköző vagy szinte bármi.

    VálaszTörlés
  6. Mi Monapelt használunk, ha jól emlékszem a teljes szett 35.000 Ft. volt, mikor az első gyereknél megvettük. Most hugi használja és nagyon bevált. Ha valami miatt eldobhatót kell ráadnunk, mi a DM-es ökot vesszük, de a Rossmannosat még nem is néztem, úgyhogy csinálok majd egy árfelmérést!
    Részletekről megy a mail:)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ez nagyon cuki!Nekem még nincs, gyerekem,de biztos,hogy nagyon örülnék egy ilyennek, úgyhogy Lili majd ha lesz kibabám nekem ajándékozhatsz ilyet, csak az az egy bajom van vele,hogy sajnálnám szétbontani!

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon ötletesnek találom. A lányom készített is egyet a kis unokaöccsének 1 éves születésnapjára. Mondhatom nagy sikert aratott felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Főleg a kis Zétény örült neki, hiszen pillanatok alatt „megszerelte”, azután anyucija praktikus dologra használta fel őket pár napig...
    Megpróbálok fényképet is küldeni róla, hátha fel tudod használni Lili azt is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...