2012. július 30., hétfő

Falusi Libák- Lakásriport

Adott két barátnő, akik anyukáskodásuk és csajos beszélgetéseik alatt eldöntik, hogy ők pedig most létre fognak hozni valamit. Valamit, ami kreatív, valamit, amiben kiteljesedhetnek, valamit ami örömet ad nekik és talán másoknak is, valami, amit közösen csinálhatnak. Így hozták létre, alig két hónapja a Falusi Libák blogot, ahol  Julie és Julia (a film nyomán) álnéven írnak a városi anyukák falusivá lett izgalmas életéről. Főznek, sütnek, barkácsolnak, felújítanak és átépítenek. Mindezt nagyon szórakoztatóan és gyakran igencsak profi fotókkal.
Ezért nagy örömömre szolgál, hogy amellett, hogy népszerűsíthetem a Falusi Libák oldalt megmutathatom, hogy hol él Julia immár egy éve a családjával.
Egy parasztházat vettek meg a Dunakanyarban, amikor elhatározták, hogy a család számára élhetőbb környezetet keresnek. Nem teli pénztárcával vágtak neki a nagy kalandnak, de kreativitás, jó ízlés, leleményesség jellemzi őket, amely kisegíti a nehézségekből. A hétről- hétre való közös alkotásnak mi is szemtanúi lehetünk a blogon. Láthatjuk hogy épül a színes terasz, megtudhatjuk hogyan kell bútort antikolni, hogy készíthetünk gyorsan zászlófüzért, vagy kisházat a homokozó fölé. Azok akik a sütésért rajonganak nem fognak csalódni, ugyanis a lányok lelkesen vetik bele magukat a tortacsodák készítésébe.

A ház egyszerre rusztikus, falusias és nagyon családbarát. Frissesség, praktikum és esztétikum jellemzi. Nagyon jó látni az eredeti anyagot megjelenését a belső terekben, a látható gerendák, a vastag fehérre festett falak, a tégla parapet, a fanyílászárók meghatározzák az egész ház alapvető hangulatát. 
A család szereti az IKEA vidéki jellegű kínálatát, a legkényelmesebb EKTORP családi kanapéra és a hozzá tartozó fotelre esett a választás, amikor a nappali berendezését válogatták. A helyiség meghatározó darabja még az öntöttvas kályha, mely alig félóra alatt befűti az egybenyitott konyha- étkező- nappali terét.
A három gyerek és a szülők kényelmesen elférnek az étkezőasztal körül. A táblafestékkel festett fal mindig kratívkodásra sarkall.
A nappali- étkező- konyha egy térben kapott helyet, igazi közösségi tér.

Az IKEA-ból származó bútorok tökéletes összhangot alkotnak a régi, felújított tömör fabútorokkal, amik új színt kaptak a házban.
Bontott tégla határolja az IKEA-s szekrényeket. A falra is szeletelt tégla került. 
Kellemes kiegészítők teszik még otthonosabbá a házat. 

   Három gyermek él a családban, két nagy és egy totyogó, ezért a praktikum, a színes kiegészítők az otthonban. Fontos, hogy legyen megfelelő tárolóhely, a gyerekek számára, hogy ők is rendet tudjanak tartani maguk körül.  Az előszobába keretbe kerültek a legkedvesebb gyerekrajzok.
A fürdőszoba még nem került felújításra, az elmúlt egy évben. De kellemes kiegészítőkkel már most rusztikus hatású.

A hálószoba fő látványossága a deszkából készített ágy, ami egy délután alatt született és azóta is nagyon szeretik. 

A gerendák természetesség köszön vissza az ágyvégen. 
A régi láda a hálóban takarókat, pokrócokat rejt.

A romantikus lányszoba baldachinos, lepkés virágos, igazi csajos birodalom.

A terasz építését, szépítését már a nyár folyamán folyamatosan követhettük a blogon, ahogy terasz született, színes korláttal, majd ablakot festettek dekorációként a falra, padot restauráltak.

A régi homokozó is új életre kelt, raklapokból építettek fölé színes, vidám kisházat. 

Azt gondolom, hogy az otthonunk nagyban megmutatja az aktuális lelkiállapotunkat, hangulatunkat, személyiségünket. Julia esetében nem tudom, hogy ez igazi-e, de a blog és a vidám, praktikus és egyben esztétikus otthon között mindenképpen párhuzamot vélek felfedezni. Örülök, hogy bemutathattam ezt a számomra nagyon kedves otthont és egyben ajánlhattam ezt a tartalmas új blogot.

Ugye nektek is tetszik? 

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a kis lak! Igazán életszagú, vidám!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok az ötletes kialakításért!

    VálaszTörlés
  3. Végre nem egy fehér ház! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem őket én is! Mióta felfedeztem, figyelem a blogot nagyon, mert közel áll a szívemhez! De az a szellemkép, ott a konyhában!!!! Hát, az nagy!

    VálaszTörlés
  5. Csak gratulálni tudok!!!!nagyon szeretem a magyar!!!!..és a valóságos dolgokat.itt minden ötletből,munkából és persze némi pénzből van....és ez tele van szuper ötlettel.Minden jót kívánok a lakóknak!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...